Att ta fram en webbsida

blueprintDitt behov avgör, men jag kan hjälpa till med allt ifrån en enkel webbsida till en fullfjädrad digital strategi. I det enklare fallet väljer du utifrån ett antal mallar som sedan anpassas. Jag bygger företrädesvis sidor med WordPress. Har du närvaro i sociala medier så bygger jag kopplingar till dessa. Vid ett första möte analyserar vi behov och möjliga lösningar.

Här nedan beskriver jag kort ett antal grundläggande delar.

Webbsidan
En sida byggd med WordPress kan enkelt anpassas med hjälp av olika mallar/teman. Om du redan känner till ett tema du gillar så kan vi använda det, eller ett liknande. En enkel sökning på Google är en bra start om du vill botanisera bland olika teman. Elmastudio har ett antal premiumteman som jag kan rekommendera.

Domän
Äger du redan en domän så kan vi använda den, annars registrerar vi en ny.

Hosting
En webbsida behöver någonstans att bo, oftast på ett webbhotell. Det kan jag ordna åt dig. Antingen på mitt eget webbhotell, eller på ditt befintliga webbhotell.

Mail
Vill du ha hjälp att sätta upp en maillösning för din domän så hjälper jag till med det. Jag bygger gärna en lösning på Gmail som är en av världens bästa mailtjänster.

Uppdatering och underhåll
De webbsidor jag tar fram byggs oftast med WordPress och det innebär att det är enkelt att uppdatera innehållet. Vill du själv göra detta så finns det ingen kostnad. Jag kan dock hjälpa till med både uppdatering av innehåll och med underhåll och utveckling av din webbsida.

Det här betalar du för
Jag tar fram din webbsida mot ett fast pris. Registrering av domän kostar extra och är dessutom en årligen återkommande kostnad. Hosting i min regi är billigt, men en löpande kostnad. Vill du ha hjälp med uppdatering och underhåll så kan det ske mot fast eller löpande kostnad.